Пловдивчанин се измъкна с условна присъда, след отправен  психически тормоз

...
Пловдивчанин се измъкна с условна присъда, след отправен  психически тормоз
Коментари Харесай

Условна присъда за мъж, заплашвал жена си, че ще я зарови два метра под земята

Пловдивчанин се измъкна с условна присъда, след отправен  душевен тормоз над жена си в границите на година. Той е я заплашвал, че ще я зарови на два метра  под земята и ще разбие колата и главата й. Мъжът е приет за отговорен от Районен съд Пловдив, а магистратите са му наложили наказване от 10 месеца условно с три години изпитателен период, като подсъдимият би трябвало да заплати на гражданския ищец- жена му сумата от 2500 лв., представляваща обезщетение за претърпени неимуществени вреди вследствие незаконното действие.  
Прочетете още
Подсъдимият и неговата жена са сключили цивилен брак през 2000 година.  По време на брака им се родили две деца. На подсъдимия му се е налагало да отсъства от вкъщи си за дълъг интервал от време по работа,  понякога и за повече от шест месеца. При късите си престои в България, мъжът  злоупотребявал с алкохол и в пияно положение ставал нападателен по отношение на брачната половинка си, като експанзията му се изразявала в отправяне на обиди, хули, закани и чупене на покъщина. Подсъдимият бил много ревностен, изключително като пиел спиртни питиета.

Пострадалата жена през 2017 почнала работа като операционна сестра в болница в Пловдив, като от време на време закъснявала – излизала с приятелки след работа и обяснявала на брачна половинка си, че работи изключително. Той доста  ревнувал брачната половинка си и отдавал закъсненията и отсъствията й на интимни връзки с други мъже. С течение на времето ревността му се засилила, като той започвал да демонстрира по-интензивна експанзия и да упражнява психическо принуждение над брачната половинка си. Бил в основата на непрекъснати спорове и кавги, даже и когато бил изтрезнял. Свидетели на тези все по-чести пререкания ставали и двете им деца.

При следващия скандал на 6 май 2019 година, в нетрезво положение, подсъдимият забранил на брачната половинка си, да излиза и да се среща с сътрудници. След като тя му възразила остро, по неини думи, той я захапал по бузата на лицето и я ритнал мощно в едното коляно. На идната заран, щерка му видяла пострадването по бузата на лицето на майка си.

Пострадалата споделяла за неприятното пиене на брачна половинка си и на неговата майка, която след горния случай, идвала на посетители в дома им, с цел да пази снаха си от експанзията на личния си наследник. На 20 ноември 2019 година вечерта подсъдимият използвал доста количество алкохол, а децата, които към този момент си били легнали, не можели да заспят от пиянските крясъци. В фамилното жилище същата вечер  поканила и свекърва си, която даже легнала с нея в леглото, с цел да не легне там синът й.

Мъжът влезнал в стаята на жена си с крясъци и викове, като съвсем изкъртил и вратата  на помещението, а брачната половинка му не отвърнала на заяжданията. Подсъдимият отворил прозореца на спалнята и почнал да крещи на майката на децата му, че ще я хвърли от седмия етаж. Двете им деца се доближили към татко си и се пробвали да го успокоят, само че без триумф. Разярен, той  хванал за ръката брачната половинка си и почнал да я дърпа към отворения прозорец. В този миг, синът му се разкрещял да не прави нелепости и подсъдимият спрял експанзията си по отношение на дамата.

 Малко след случилото се на 20 ноември 2019 година подсъдимият отпътувал да работи отвън България. През месец декември 2019 година дамата се изнесла от фамилното жилище и заживяла с двете си деца на квартира, поради напрежението, който е изживяла. Именно това я предиздвикало  да не оповестяват за новото си жилище на подсъдимия. На Бъдни вечер обаче, мъжът схванал къде живее фамилията му се обадил на щерка си, като изискал от нея да съобщи на майка си, че ще пристигна да и потроши колата, а в следствие и главата на въпросната брачна половинка.

 В интервала до 06 юли 2020 година, неколкократно посещавал адреса на квартирата на потърпевшата, употребявайки под претекст, че си желае ключовете за жилището, в което са живеели преди.  На същата дата към 13,00 ч. потърпевшата жена имала спогодба да се види пред квартирата си с нейната другарка, която се намирала в автомобила си пред постройката и я чакала вътре. След като потърпевшата жена  се насочила към автомобила на приятелката си, мъжът й се доближил нападателно към нея и в изблик на познатата към този момент ревнивост, почнал да я наскърбява и заплашва, че децата й ще останат без майка, ще я зарови на два метра подземен и в случай че стартира да се вижда с различен мъж, и той ще пострада.

 След отправяне на заканите, мъжът си тръгнал, като направил с автомобила си внезапна маневра на заден ход, с която блъснал предницата на автомобила,  ползван от брачната половинка му. След това с решение на Районен съд – Пловдив на  21 ноември 2020 година, бракът сред Г. бил преустановен.

Агресивният мъж обаче не е бил удовлетворен от присъдата си и по тази причина я е обжалвал на по-горна инстанция. Той Твърди, че в  атакувания  правосъден акт има нарушавания на материалния и процесуалния закон и по тази причина желае анулацията му и изговаряне на нова оправдателна присъда.

Въпреки това, след чуване на всички страни, Окръжен съд – Пловдив е удостоверил присъдата на районните магистрати. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване и/или митинг.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР